◄ naar home

deel deze pagina

Ik ben werkende in de zorg

Heb je al werkervaring in de zorg, maar denk je erover na om je talenten in de ouderenzorg te gaan inzetten? Bijvoorbeeld omdat je een intensievere band wilt opbouwen met cliënten en echt het verschil wilt maken. Of omdat je van betekenis wilt zijn in de laatste fase van iemands leven. Of je wilt graag de zorg verlenen die je zelf later ook zou willen ontvangen. Wat je motivatie ook is, je bent van harte welkom in de ouderenzorg!

Persoonlijkheid net zo belangrijk als kennis

Kies je voor een overstap naar de ouderenzorg, dan kies je ervoor om het beste uit jezelf te willen halen. Je wordt een belangrijk onderdeel in het leven van je cliënt en zijn of jaar familie. Elke dag is daarbij anders, met zijn eigen uitdagingen. Hoe reageert de cliënt vandaag? Welke vraag zit er achter zijn gedrag?

Om je client te kunnen ondersteunen om nog het maximale uit zijn of haar dag te halen, moet je gedrag leren lezen. Je kunt daarbij niet altijd terugvallen op kennis en methodieken, maar bent vaak vooral aangewezen op je eigen persoonlijkheid. Hoe reageer jij op de cliënt? Je leert dus niet alleen veel over onze cliënten, je gaat ook met regelmaat de dialoog aan met jezelf. Je leert jezelf dus beter kennen.

Je staat er daarbij echter niet alleen voor. Ouderenzorg is echt teamwerk, waarbij professionals vanuit verschillende disciplines nauw met elkaar samenwerken: verpleegkundigen, specialisten op het gebied van dementie, helpenden, maatschappelijk werkers en meer.

Maak onze sector sterker met jouw kennis en ervaring!

In de ouderenzorg zijn we voortdurend aan het ontwikkelen. We maken daarom graag gebruik van de ervaringen en inzichten die jij hebt opgedaan in andere zorgsectoren. We leren graag van je. En als je wilt, kun je ook worden ingezet in de begeleiding van starters in de zorg.

Je neemt de nodige kennis en ervaring uit andere zorgsectoren mee, maar uiteraard heeft de ouderenzorg ook zijn eigen kennis en dynamiek. Die leer je tijdens het werk en door aanvullende opleidingen en trainingen die wij je aanbieden.

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures, lees meer over onze organisaties of meld je aan voor de nieuwsbrief. We leren je graag kennen!